بعد یه عمر بفهمی که.


رویاپردازی ناسازگار چیست ؟


رویا پردازی ناسازگار (یا خیالبافی ناهنجار) و یا به زبان انگلیسی Maladaptive Daydreaming ، به گونه ای از رویا پردازی گفته میشود که شخص به صورت افراطی آن را انجام میدهد و عموما تا چند دقیقه ی اول ، خود به طور کامل متوجه انجام این کار نیست. علاوه بر این ، در رویا پردازی ناسازگار ، شخص دقیقه ها و گاهی ساعت ها از کار خود دست کشیده و به رویا پردازی و ساخت سناریو های مختلف در ذهن خود می پردازد.
کتاب خواندن ، تماشای فیلم ، یا سر رفتن حوصله میتوانند عوامل شروع کننده ی این گونه رویا پردازی باشند. به این شکل که شخص در حین خواندن کتاب ، ایده ای به ذهنش میرسد که ناگهان غرق در تفکر درباره ی آن میشود. دقایقی بعد ، خود را در حال ساختن داستان ها و سناریو ها و همچنین در حال صحبت درباره ی آن موضوع می بیند. گاهی از موضوع اولیه نیز رد شده و به موضوعات دیگر میرسد.
گفته میشود که این گونه رویا پردازان ، معمولا به صورت ناخودآگاه ، برای فرار از واقعیات زندگی و یا پنهان کردن ضعف خود در بخشی از زندگی اقدام به این گونه رویا پردازی می کنند. برخی پزشکان نیز از این رویا پردازی افراطی ، برای افرادی که دچار افسردگی یا اضطراب اجتماعی هستند ، استقبال میکنند.
این رویا پردازی معمولا از کودکی و به دلیل تنهایی کودک و عدم وجود دوستان زیاد در زندگی او ، شروع میشود و عموما پس از ورود به مدرسه و یافتن دوستان جدید ، کودک از خیالبافی ناهنجار دست میکشد (یا حداقل آن را کمتر انجام می دهد). اما در صورتی که کودک در مدرسه نتواند ارتباط اجتماعی کامل و درستی برقرار کند ، به انجام آن ادامه خواهد داد. به مرور زمان ، این رفتار ، به نوعی عادت تبدیل شده و ممکن است در دوران بزرگسالی نیز همراه شخص باشد.

نکاتی جالب درباره ی رویاپردازی ناسازگار (یا خیالبافی ناهنجار)

کسانی که عمل رویا پردازی ناسازگار (یا خیالبافی ناهنجار) را انجام میدهند ، عموما به صورت وسواسی به جزئیات سناریوها و اشخاص ساخته شده در ذهن خود اهمیت داده ، آنها را تا جای ممکن شبیه به واقعیت میسازند و گاهی چندین بار خصوصیات آنها را مرور میکنند. این خصوصیات به قدری دقیق و کامل هستند ، که از آنها میتوان الگوی ساخت رمان یا نوشتن داستان هایی کامل را دریافت کرد.
این گونه رویا پردازی ، جز دسته ی بیماری ها و مشکلات روحی یا روانی نبوده و علاوه بر این ، اکثر پزشکان و روانشناسان از وجود آن بی خبرند.
به هنگام رویا پردازی ناسازگار (یا خیالبافی ناهنجار) … یا Maladaptive Daydreaming ، کار های تکرار شونده ، مثل راه رفتن سریع در اتاق و حرکات دست رایج ترین عوامل ظاهری هستند.
علاوه بر این ها ، حالت های مختلف ابراز احساسات از طریق چهره نیز رایج هستند. مثل گریه ، خنده ، لبخند ، لب خوانی و یا حتی صحبت کردن با صدای بلند.
کسانی که دچار خیالبافی ناهنجار هستند ، کاملا از تفاوت خیالات خود و واقعیت دنیا آگاه بوده و هیچ گاه این دو را در حافظه ی خود با یکدیگر اشتباه نمیگیرند. به طوری که حتی اگر اتفاقی در واقعیت افتاده باشد و بعدا درباره آن داستانی در ذهن خود ساخته باشند ، قادر خواهند بود که نسخه ی واقعی و نسخه ی ساختگی خود را از هم تشخیص داده و با یکدیگر ترکیب (یا به قول خودمان قاطی”) نکنند
معمولا بزرگترین مشکل این اشخاص به خواب رفتن است. چراکه گاهی اوقات ، به هنگام خواب ، ساعت ها به تصور کردن و رویا پردازی درباره ی موضوعات مختلف می پردازند (به صورت ناخودآگاه).

این گونه رویا پردازان ، عموما از دسته افرادی هستند که کارهای خود را به تعویق می اندازند. 


بعد یه عمر زندگی و سه سال پشت کنکور موندن بفهمی مشکلت اینه.

یه عمر تلف کردن زندگیت به خاطر چیزی به اسم خیال پردازی ناسازگار، یه عمر مشکل من نبودم ،مشکل این بوده ذهن من زیادی خیال پردازه اونقدری که صبحم رو باهاش بتونم شب کنم.

حداقلش اینه فهمیدم اونقدری که فکر میکردم کامل نیستم هه.ولی ولی خوبیش اینه فهمیدم نزاشتم 25،30،35 سالم بشه و بعد تازه بفهمم،هنوز 21 سالمه و هنوز وقت برای جبران دارم:).

خوبه که حالا میدونم دردم چیه.



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها